Pfitzeri kadakas 'Mint Julep' on kaarjate okste ja laiuva kasvukujuga kadaka sort. Kasvab laiusesse veidi tugevamini kui kõrgusesse. Okkad on tumerohelised ja meeldivalt lõhnavad. Kiirekasvuline. Talub hästi linnatingimusi. Sobib hästi üksikult kiviktaimlasse või rühmana teiste okaspuudega.
Pfitzeri kadakas kasvab hästi päikeselisel kasvukohtal, kuid talub ka kerget varju. Mullastiku ja niiskuse suhtes on vähenõudlik. Vajab kevadpäikese eest kaitset. See kadakaliik on saadud sabiina ja hiina kadaka ristamisel, looduslikult teda ei kasva kusagil. Keskmise kadaka selekteeritud sordid on kaunimad ja meil rohkem vastupidavamad, kui nende esivanemad ise.

Nende vähenõudlikkuse tõttu on kadakaid otstarbekas istutada kehvadele kuivadele muldadele. Kadakaid sobib istutada üksikult või rühmiti koduaedadesse ja haljasaladele. Roheline kadakavaip moodustab ideaalse tausta teistele värvilistele ilutaimedele. Pinda katvaid kadakaid istuta alati suurema rühmana, et võiks moodustuda tõeline ja mõjuv okasvaip!

Kasulik lugemine:

Okaspuude kaitsmine kevadise päikesepõletuse eest

Heki istutamine

Sügisene väetamine

Konteinertaimede istutamise juhis

Kastmine Väga põuasel kasvuperioodil võib vajada lisakastmist.
Väetamine Väetada kevadel kevadise okaspuuväetisega ja sügisel okaspuude sügisväetisega. Siit leiad okspuudele sobivad väetised.
Kasvupinnas Kerge vett hästi läbilaskev kasvupinnas. Eelistab lubjarikkaid muldi. Siit leiad okaspuudele sovibad mullad.
Vastupidavus Vastupidav.
Kasvukuju Kaarjate okstega ja laiuv.
Igihaljas jah
Erihooldus Talvel raputada sulalumi maha, mis võib oksi murda ja taime laiali vajutada. Varjutada varjutuskangaga varakevadise päikese eest. Kärpida kevadeti võrsete rohtseid tippe.
SKU 79168
Tootjamaa Holland
Kasvukoht päikeseline, poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 8.0000
Täiskasvanud taime kõrgus 1.50 m
Müüdava taime kõrgus 40 - 50 cm
Vahekaugus 2.00 - 3.00 m
Poti suurus P25