Vääris-mägipalm on üks populaarsemaid toataimi. Elegantse välimusega taim, mida on lihtne hooldada ja millel on suurepärased õhku puhastavad omadused. Tal on erkroheline peen, roheline ning graatsiline lehestik. Täiskasvanud taimedel ilmuvad väikesed kollase dõie, kui neil on piisavalt valgust. Kasvukohaks sobib hajusa valgusega päikesekiirte eest varjatud koht. Talub ka mõõdukat varju. Liigne päike võib taimele teha liiga ning kõrvetada ja pleegitada lehti. Kastmisega tuleks olla pigem ettevaatlik ning vältida ülekastmist. Jälgi kastmist kord nädalas - õige aeg kastmiseks on siis, kui mullapall on üleni tahenenud ja kuivanud. Talub ka kuiva õhku, kuid kõrgem õhuniiskus aitab eemale hoida pruunid leheotsad. Aeg-ajalt võib piserdada toasooja veega või viia dušši alla.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Õied Väikesed kollased õied ilmuvad siis, kui taimel on piisavalt valgust.
Lehed Erkroheline lehestik on õrn ja graatsiliselt langev.
Kastmine Kastke, kui muld hakkab kuivama. Ärge kastke üle ja tagage, et taimel oleks korralik drenaaž, et vältida juuremädaniku teket. Jälgi kastmist 1-2x korda kuus - õige aeg kastmiseks on siis, kui mullapall on üleni kergelt tahenenud ja kuivanud.
Väetamine Märtsist oktoobrini väetada 2x kuus või harvem rohelistele toataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata siit toataimedele mõeldud väetiseid.
Temperatuur 20°C, talvel +15°C
Kasvupinnas Neile sobivad hästi rohelistele toataimedele mõeldud mullad või universaalsed toataime mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Õie värv kollane
Lehe värv roheline
SKU 710241
Tootjamaa Holland
Kasvukoht poolvarjuline
Õitsemisaeg veebruar - märts
Kaal pakendiga (kg) 0.1720
Täiskasvanud taime kõrgus 1.00 - 1.50 m
Müüdava taime kõrgus 9 cm
Poti suurus P9