Pakend sisaldab plastikust anumat ja seenemütseeliga nakatatud sepuru substraati. Kui näete pakendis valge-pruune konarlikke kasve, siis toimub varajane seente viljumine. Need muhud arenevad hiljem shiitake seenteks.

Seente kasvatamine

Eemalda saepuru substraadi ümber olev läbipaistev kilekott ja aseta substraat plastikust anumasse. Aseta anuma peale läbipaistev plastikust kaas ja hoia seda 15°C juures ja valges kohas, kuid mitte otsese päikese käes. Juhul, kui pruunidest kühmudest on juba arenenud valged seened, võib järgneva külma vee etapi vahele jätta. Kui 50% substraadist on kaetud pruunide muhkudega, hoia substraati umbes 24 tundi külmas kraanivees. Sel ajal võib substraadi peale asetada mida raskemat, et seda hoida ühtlaselt üleni vee all. Seejärel eemalda substraat vees ja aseta tagas plastikust anumasse. Järgnevalt veenduge, et substraat ei oleks KUNAGI kuiv. Niisutage seda vähemalt üks kord päevas pihustiga (hoidke niiske, kuid mitte liiga märg).

Saagi korjamine: 

Õige aeg alustada saagi korjamisega on siis, kui seene kübara läbimõõt on 4-8 cm. Saagi korjamise periood kestab umbes nädal aega. Kui olete kõik seened ära korjanud, laske substraadil 2 nädalat puhata - selle puhkeaja jooksul võtke komplekt aknalaualt ja hoidke seda kohas, kus pole liiga kuiv ega liiga kuum (näiteks garaa˛, veranda, koridor või kuur). Seejärel saate kogu tsüklit uuesti korrata - teine korjamise periood saabub 5-10 pärast pärast. Ühest substraadist on 6 kuu jooksul võimalik saada 5-8 saaki.

SKU 130047
Kaal pakendiga (kg) 0.3640