Ploomipuu 'Victoria' on ilusate ja maitsvate ploomidega sort. Vili on suur, ovaalne, roosakaspunane ja sinaka vahakirmega. Viljaliha on kollane või valkjaskollane, pehme, vürtsikas ja magus. Luuseeme on servast kinni. Sobib hästi nii värskelt tarbimiseks kui ka hoidiste valmistamiseks. Väga saagikas ja talvekindel sort. Ebasoodsatel aastatel võib vili jääda veidi maitsetuks, tundlik hõbelehisuse ja luuviljaliste lehepõletiku suhtes. Puu on keskmise kasvuga, laiuva võra ja allakaarduvate okstega.
Iseviljuv ning hea tolmuandja teistele vara õitsvatele sortidele. Loe ploomipuude tolmlemisest ja sobivatest sortidest siit.
Õied Valged
Lehed Rohelised
Kastmine Hoolitse selle eest, et esimesel istutusjärgsel aastal oleks muld puu ümber parajalt niiske. Ära kasta iga päev, kasta pigem harvem, kuid põhjalikult (ühe kastmiskorraga 20 l vett).
Väetamine Kui kasutad istutamisel istutusmulda, pole tarvis esimesel aastal puid väetada. Väeta varakevadel viljapuid kasvu ergutamiseks kompleksväetistega, sügisel puitumise ja talvitumise parandamiseks sügisväetistega.
Kasvupinnas Sügavad, toitaineterikkad, parasniisked mullad.
Igihaljas ei
Viljad Vili on suur, ovaalne, roosakaspunane ja sinaka vahakirmega. Viljaliha on kollane või valkjaskollane, pehme, vürtsikas ja magus. Luuseeme on servast kinni. Sobib hästi nii värskelt tarbimiseks kui ka hoidiste valmistamiseks.
Valmimisaeg Viljad valmivad septembri alguses.
Erihooldus Et viljad oleksid suuremad ja ühtlasemad, tuleb viljahakatisi suvel vähemaks noppida. Loe ploomipuude istutamisest ja lõikamisest lähemalt siit.
Õie värv Valged
Lehe värv roheline
SKU 337848
Tootjamaa Eesti
Õitsemise aastaaeg kevad
Kasvukoht päikeseline
Õitsemisaeg mai
Kaal pakendiga (kg) 8.1200
Täiskasvanud taime kõrgus 1.20 - 2.00 m
Müüdava taime kõrgus 1.20 - 2.00 m
Poti suurus C7