Kausstaimede sugukonda kuuluvad kolm liiki, Sarracenia (näpitslill), Darlingtonia (õgitünn) ja Heliamphora (õgikann). Neil kõigil on kausspüünised, mis on arenenud kokku rullunud lehtedest, mille ääred kokku kasvasid.

Kausspüünistel on lehtedest kausikujulised püünised, kuhu putukad sisse kukuvad. Nad meelitavad putukaid ligi värviliste õite ja nektarist peibutiste abil. Püünise servad on libedad ja süvenditega, et putukad kergemini sisse kukuksid ja välja ronida ei saaks. Püünise põhjas on väiksed vedelikumullid, kuhu putukad kinni jäävad ja upuvad. Putukate kehad lagundatakse aeglaselt kas bakterite või taime ensüümide abil lihtsamateks aineteks. Neist omandab taim mineraalained, näiteks lämmastiku.

Õgikannu ehk Heliamphora püünised on torukujulised, arenenud on nad kokku rullunud lehtedest. Looduslikult kasvavad õgikannud suure sademete hulgaga aladel. Nad peavad püüniseid veest tühjana hoidma. Selleks on püüniste alumistes äärtes väikesed avad, mis üleliigse vee välja juhivad. Õgikann ei tooda seedeensüüme ise. Selle asemel elavad püünistes sümbioosis bakterid, kes lagundavad putukaid nende asemel. See-eest meelitavad taimed putukaid ligi ilusa välimuse ja lõhnava nektari abil.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Kastmine Kasta sageli ja pehme veega, sobib toasoe vihmavesi või jahtunud keeduvesi.
Väetamine Väetmine ei ole vajalik, kasvuajal piisab putukatest, kes kannu tee leiavad.
Kasvupinnas Istutamiseks kasutada haput turvast, mis on segatud orhideemullaga. Sobib ka sõre kanarbiku- või lehemuld. Turbasammal, liiv või peenest männikoorest, turbasamblast, tamme- või pöögilehtedest, perliidist ja puusöetükkides segu.
Erihooldus Igal kevadel tuleks taim ümber istutada, vältida juurte vigastamist.
SKU 710792
Kasvukoht Kasvukoht peab olema aastaringselt soe, valge ja kõrge õhuniiskusega.
Kaal pakendiga (kg) 0.2300
Müüdava taime kõrgus 10 cm
Poti suurus P8.5