Viinapuuliste sugukonda kuuluvas tsissuste (Cissus) perekonnas on umbes 350 liiki, kes looduslikult kasvavad troopilistel ja subtroopilistel aladel. Tsissuseid võib kasvatada amplitaimena, kus nad üle potiserva ripuvad. Kuid paremini tunnevad taimed end kasvades ronitaimena. Sel juhul vajavad nad ronimiseks tuge. Asukoht võib olla valge kuni poolvarjuline. Ere ja kõrvetav lõunapäike, toa liighämar nurk ning küttekehade vahetu lähiümbrus pole taimele hea. Hästi sobib ida-, lääne- või põhjasuunda avanev aknalaud või selle vahetu lähiümbrus. Tsissuste kasvatamiseks on piisav tavaline toa temperatuur, kus sooja on 18-22 kraadi. Vältida mullapalli vettimist ja läbikuivamist. Ühtlaselt niiske muld ja pehme veega piserdamine hoiavad taime terve ja nägusana. Kastmisvead ja liialt kuiv õhk soodustavad lehtede koltumist, mahavarisemist ja taime näotuks muutumist. Suvel vajavad taimed veidi rohkem kastmist kui talvel. Väetada suvel rohelistele taimedele mõeldud lahja väetiselahusega umbes paar korda kuus. Talvel väetada minimaalselt.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Lehed Pikad südamekujulised, lehe alumine pool on tumepunane ja veidi karvane. Pealt on lehed rohelise-, lilla- ja hallikirjud.
Kastmine Kasvuperioodil regulaarselt, lastes enne järgmist kastmiskorda mullal taheneda. Talvel jahedas vähem.
Väetamine Kasvuperioodil kord kuus roheliste toataimede väetisega.
Temperatuur Temperatuuri suhtes leplik, 13-20°C.
Lehe värv värviline
SKU 710585
Kasvukoht päikeseline
Kaal pakendiga (kg) 4.8000
Müüdava taime kõrgus 1.50 m