Begoonia on looduslikult levinud troopika ja lähistroopika metsade alustaimestiku hulgas kui ka varjulistel mäenõlvadel ja kaljuastangutel. Jahedamates ja kuivemates piirkondades kasvavad begoonialiigid on sageli mugultaimed, mille maapealne osa taime puhkeperioodiks sureb. Kuulub begoonialiste (Begoniaceae) sugukonda. Begoonia eelistab niiskemat õhku ja õhurikast ruumi. Samas saab kasvatada ka keskküttega ruumis. Õitsemise ajal peaks temperatuur olema 18-20 kraadi. Vältida tuuletõmbust. Taimele meeldib valge koht, kuid mitte otsene päikesevalgus. Kasta korrapäraselt leige ja pehme veega. Mitte lasta mullapallil läbi kuivada, samas tuleb ettevaatlik olla ülekastmisega. Karvaste vartega taimede puhul kasta altpoolt, et vesi ei hakkaks mädandama võra. Pärast õitsemist tuleks anda puhkeaega ja kasta harvemini. Detsembrist võib hakata lehti langetama, kuid see on normaalne ja need taastuvad kasvuperioodil. Väetada 1 kord 2 nädala tagant nõrga väetiselahusega. Igal kevadel istutada taim ümber nõrgalt happelisse toataimede mulda. Begooniat ei tohi suveperioodiks õue viia.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Lehed Põnevate rohelise ja lillakate toonide ja mustritega lehed.
Kastmine Hoia potimuld ühtlaselt niiske. Kasta alt, lastes potil niiskust täis imada. Kasuta toasooja vett. Talvel kasta harvemini.
Väetamine Mõõdukalt , roheliste toataimede vedelväetise lahusega. Novembrist märtsini ei vaja väetamist.
Temperatuur Soe, 15-25°C.
Erihooldus Talvel hoia valges. Piserdamine pole soovitav, see võib muuta lehed plekiliseks.
Lehe värv värviline
SKU 710621
Kasvukoht poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 0.4000
Poti suurus P13