Kiirjas sõrmlehik on hästi omapäraste lehtedega toataim. Kaharad sõrmjad liitlehed on väga efektsed. Eelistab jahedamat temperatuuri. Kasvukohaks sobib valge päikesekiirte eest varjatud koht. Nad püsivad elus ka varjulisemas kohas, kuid siis kipuvad taimed välja venima. Jälgi kastmist kord nädalas - õige aeg kastmiseks on siis, kui mullapall on üleni tahenenud ja kuivanud. Kui sõrmlehikud aastatega liiga kõrgeks kasvavad, võib neid julgelt tagasi lõigata. Mahalõigatud vartest saab paljundada uued taimed. Suvel võib õue viia. Ümberistutamiseks on õige aeg siis, kui taim on istutuspoti juuri paksult täis ajanud ning puhast mulda väga enam ei olegi. Pea meeles, et ümberistutamiseks on parim aeg kevad.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Õied Õrnad väikesed õied on valged.
Lehed Rohelised kaharate sõrmjad liitlehed.
Kastmine Kasta, kui muld on veidi kuivanud. Kasta korralikult ja lase vabalt nõrguda. Neile meeldib olla niiske, kuid mitte märg. Ärge jätke vette istuma.
Väetamine Märtsist oktoobrini väetada 1x kuus või harvem rohelistele toataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata siit toataimedele mõeldud väetiseid.
Temperatuur Sobib hästi jahedam temperatuur, 13-20°C.
Kasvupinnas Neile sobivad hästi rohelistele toataimedele mõeldud mullad või universaalsed toataime mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Õie värv valge
Lehe värv roheline
SKU 129201
Tootjamaa Holland
Kasvukoht poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 3.6900
Täiskasvanud taime kõrgus 70 cm
Müüdava taime kõrgus 80 cm
Poti suurus P21