Kaheokkaline mänd, meie kodumaine liik. Harilik mänd on levinud väga ulatuslikult , kuid katkendlikult üle kogu Euroopa ja läbi Lääne- ning Ida-Siberi.Iluaianduses kasutatakse harilikku mändi pügatud vormipuuna (bonsaina) või kasvatatakse tema kääbusja kasvuga sorte
Noorelt tihe kuhikjas põõsas, hiljem väike puu. Kärpimisega on võimalik kujundada erinevaid vorme. Jaapanipärasesse aeda peab kindlasti mahtuma ka üks hariliku männi bonsai vorm, eriti ilus on 'Watereri'. Männid kasvavad hästi ja näevad kaunid välja ka istutatuna aiavaasidesse! Tänu oma kääbusjale kasvule on teda võimalik istutada igasse pisemassegi koduaeda, linnahaljastusse ning aiavaasi! On aiavaasis väga vastupidav! Läbi aasta tumeroheline, heaks taustaks teistele väikestele vaasi puhmadele ning talvitub ilma probleemideta! Kasuta üksikult, grupiti, sobib ka kiviktaimlasse ja nõmmeaeda .
Kasvupinnas Mullastiku suhtes on nad väga vähenõudlikud, kasvades pea igasugustel muldadel, ka kuivadel ja kehvadel liivikutel.
Vastupidavus Väga vastupidav
Kasvukuju Noorelt tihe kuhikjas põõsas, hiljem väike puu.
Igihaljas jah
Erihooldus Kui soovid männipuust kujundada bonsaid või pügatud hekki, siis kärbi noori pehmeid võrseid ilmtingimata jaanipäeva-eelsel ajal. Hiljem kärbitud liialt puitunud võrsed ei moodusta enam lisapungi, et hargneda järgmisel kevadel tihedaks oksistuks!
SKU 119305
Kasvukoht päikeseline
Kaal pakendiga (kg) 12.0000
Täiskasvanud taime kõrgus 1.00 - 1.50 m
Müüdava taime kõrgus 70 - 80cm cm
Vahekaugus 100 cm
Poti suurus C40