Kirjulehine ebakrooton on vapustavalt kauni lehestikuga taim. Lehtedel on fantastiline värvus ja kirevus, mis paistab juba kaugelt silma. Lehed on läikivad ja teravate otstega ning värvid ulatuvad roosast kuni punaste, oranžide, kollaste, heledate ja tumeroheliste – nii palju värvi ühel taimel! Lehesooned on helerohelisemad ja lisavad huvitava kirju mõõtme. Petra on väga populaarne ebakrooton ja parimal juhul muudab see ruumi heledamaks ja tõstab tuju. Ebakrooton vajab palju eredat valgust. Soovitatav on otsene päikesevalgus vähemalt paar tundi päevas, kuid vältige kõrvetavat keskpäevast päikest. Nad taluvad lühikest varjuperioodi, kuid pidage meeles: mida heledam on valgus, seda peenem on lehestik! Ebakrooton peab alati olema niiskes pinnases. Nad ei reageeri hästi väga märjale või kuivale pinnasele ning kumbki põhjustab lehtede langemist. Kui märkate pärast kastmisgraafiku muutmist endiselt lehtede langemist, võib teie Ebakrootonil olla veidi jahe. Kaaluge ümberpaigutamist soojemasse ja niiskesse kohta. Pühkige lehti niiske lapiga, et eemaldada kogunenud tolm.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Õied Väikesed, vähemärgatavad
Lehed Väga värvikad: kollase, rohelise ja punase kirjud. Lehtede kuju varieerub sorditi ühtlaselt kitsastest väga laiadeni.
Kastmine Muld peab alati olema niiskes pinnases. Nad ei reageeri hästi väga märjale või kuivale pinnasele ning kumbki põhjustab lehtede langemist. Jälgi kastmist 1x nädalas - õige aeg kastmiseks on siis, kui mullapalli pealmine kiht on kergelt kuivanud ja tahenenu
Väetamine Märtsist oktoobrini väetada 2x kuus või harvem rohelistele toataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata siit toataimedele mõeldud väetiseid.
Temperatuur Kasvuperioodil 18-24°C, talvel paar. Ei talu järsku temperatuuri muutumist ja tuuletõmmet.
Kasvupinnas Neile sobivad hästi rohelistele toataimedele mõeldud mullad või universaalsed toataime mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Erihooldus Taim vajab igal kevadsuvel ümberistutamist, toitainerikkasse liivaga segatud mulda.
Lehe värv kollane, punane, roheline
SKU 128578
Tootjamaa Holland
Kasvukoht päikeseline, poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 1.6000
Täiskasvanud taime kõrgus 1.20 - 1.50 m
Müüdava taime kõrgus 40 cm
Poti suurus P27