Viinapuu 'Toldi' on varavalmiv ja talvekindel (kuni -30) sort avamaale. Sobib väga hästi veiniks. Marjad valmivad augustis-septemberis. Ei vaja talvekatet.
Viinapuudele meeldi kõige soojem ja päikselisem kasvukoht - kultuursortide istutuskohaks sobib hästi kütteta klaas- või kilekasvuhoone ja/või avamaal päikesepaistelinem tuuleta ning soe seinaäär. Seinaäärde istutades peaks istutuskaugus seinast olema vähemalt 30cm. Üks viinapuu vajab kokku kasvupinda minimaalselt 1-2 m2. Istutusauk tuleks kaevata 50x50x50 cm. Istutusaugu põhja panna head kompostmulda või kõdusõnnikut. Taimed istutada koos mullapalliga (noor juur on habras) 5-8 cm sügavamale nii, et 1 - 2 punga jääks mulla alla.
Väetamine Tugevat väetamist alustatakse alates kolmandast kasvuaastast, sest siis on viinapuu uue kasvukohaga kohanenud ja moodustanud piisavalt tugeva juurestiku sügaval mullas. Väetamiseks sobib aiataimedele mõeldud kompleksväetis.
Kasvupinnas Mullastiku suhtes on viinapuu vähenõudlik.
Erihooldus Kevadel tuleb vältida võrsete lõikamist, sest võib tekkida väga tugev mahlajooks. Noored võrsed kardavad kevadel öökülma ja vajavad ohukorral katmist. Näpista augustis alguses väätide latvasid 10-15cm, et soodustada võrsete puitumist sügiseks.
SKU 127927
Tootjamaa Eesti
Õitsemise aastaaeg kevad, suvi
Kasvukoht päikeseline
Õitsemisaeg mai - juuni
Kaal pakendiga (kg) 1.8900
Vahekaugus 1 - 1, 5m cm