Väikeseviljaline viigipuud on üks populaarsemaid liike, millest kasvatatakse bonsai-vormis toataimi. Ta sobib suurepäraselt igasse koju ega vaja liiga keerulist hooldust. Talle tuleb leida piisavalt valge, kuid otseste päikesekiirte eest varjatud koht. Liiga pimedas kasvukohas kipub ta oma lehti langetama ja jääb hõredaks. Liiga terav päike aga kipub lehti kõrvetama. Jälgi kastmist kord nädalas - õige aeg kastmiseks on siis, kui mulla pealmine kiht on kergelt tahenenud ja kuivanud. Viigipuud on suhteliselt tundlikud kohavahetusele ja võivad selle tulemusena hakata lehti langetama. Bonsai-vormi tuleks kord aastas kärpida soovitud kujuks, muidu kasvab liiga metsikuks ja kaotab oma ilusa vormi.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Lehed Väikesed ümarad rohelised lehed.
Kastmine Kastke siis, kui muld hakkab ülevalt veidi kuivama. Hoidke muld kogu aeg kergelt niiske, kuid ärge kastke üle, kuna see põhjustab lehtede kukkumist. Jälgi kastmist 1x nädalas - õige aeg kastmiseks on siis, kui mullapalli pealmine kiht on kergelt kuivanud
Väetamine Märtsist oktoobrini väetada 2x kuus või harvem rohelistele toataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata siit toataimedele mõeldud väetiseid.
Temperatuur Sobib hästi soe toatemperatuur, 18-22°C.
Kasvupinnas Neile sobivad hästi rohelistele toataimedele mõeldud mullad või universaalsed toataime mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Lehe värv roheline
SKU 130419
Tootjamaa Holland
Kasvukoht poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 2.1500
Täiskasvanud taime kõrgus 30 - 80 cm
Müüdava taime kõrgus 20 cm
Poti suurus P6