Tiigerlehikud on imekaunite lehtedega ja väga dekoratiivsed toataimed. Olenevalt liigist on nende õied kas valged või punakad. Tiigerlehikutel on iseäralik komme oma lehed õhtul paarikaupa kokku panna. Kasvukohal vajab vähest valgust, sooja ja kõrget õhuniiskust. Tiigerlehik vajab suvel rohkelt kastmist, muld peab olema pidevalt niiske, kuid ei tohi olla liiga märg. Talvel tuleb kasta vähem ning alati tuleks jälgida, et alusele ei jääks seisvat vett. Taime tuleb piserdada sageli või asetada niiske liivaga täidetud alusele, et niiskustaset tõsta. Tiigerlehik vajab ümber istutamist iga kahe aasta tagant.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Õied Tiigerlehikuid on tubastes tingimustes keeruline õitsema saada. Olenevalt liigist on õite värvus roheline kuni punakas.
Lehed Erinevate mustrite ja värvidega lehestikud.
Kastmine Jälgi kastmist kord nädalas - õige aeg kastmiseks on siis, kui pealmine mullakiht on kergelt kuivanud. On väga tundlik ülekastmisele ja läbikuivamisele.
Väetamine Märtsist oktoobrini väetada 1 kord või harvem rohelistele toataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata siit toataimedele mõeldud väetiseid.
Temperatuur Soe, 18-22°C.
Kasvupinnas Mulla suhtes ei ole nõudlikud ja neile sobivad universaalsed toataimede mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Erihooldus Piserda taimi sageli, et kõrgemat õhuniiskust hoida.
Õie värv punane, roheline
Lehe värv punane, roheline
SKU 128988
Tootjamaa Holland
Kasvukoht poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 0.0000
Poti suurus P6