Tulbid on ühed kõige populaarsemad kevadlilled maailmas. Nad on tuntud paljude säravate ja päikeseliste varjundite poolest. Saadaval on tuhandeid omapäraseid sorte, erinevate õiekujude ja värvidega. Õige sordivaliku juures rõõmustavad tulbiõied aiasõpru ligi kaks kuud. Tulp on külmakindel sibullill, mis olenevalt sordist õitseb aias aprilli algusest juunini. Suurepärased lõikelilled!
Kastmine Tulbisibulad vajavad kastmist pärast istutamist, et paremini juurduda. Edaspidi vajavad lisakastmist vaid väga kuival kasvuperioodil.
Väetamine Kevadel ja/või sügisel sibullilledele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata sibulilledele mõeldud väetiseid siit.
Kasvupinnas Sibulilledele sobivad hästi universaalsed aiamullad. Vaata sobivaid muldasid siit.
Juhised Jäta lillesibulate vahele 10-20cm. Istuta mugulad u. 3 sibula sügavusse mulda. Peale istutamist kasta korralikult.
Erihooldus Lõika ära õitsenud õievars, et taim ei hakkaks seemneid moodustama. Selliselt suunatakse kogu energia hoopis sibula arengusse. Lehtede lõikamiseks on õige aeg siis, kui nad on kolletunud ja longus.
Õie värv valge
Lehe värv roheline
Kaubamärk Kapiteyn
SKU 136205
Otstarve Tulp
Õitsemise aastaaeg kevad
Kasvukoht päikeseline, poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 0.2300
Täiskasvanud taime kõrgus 45 - 70 cm
Vahekaugus 10 cm