Tõlvlehik on vastupidav ja vähenõudlik toataim, mida on lihtne kasvatada. Lisaks on ta suurepärane õhupuhastaja. Tõlvlehik on valgustingimuste suhtes paindlik ning ta suudab edukalt õitseda ka varjulises kasvukohas. Jälgi kastmist korra nädalas - kui mullapall on kuivamas või lehed veidi longu vajunud, tuleb talle anda kastmistvett. Samuti võib teda aeg-ajalt viia duši alla või lehti veega pritsida. Lühiajalised kuivaperioodid elab edukalt üle. Tõlvlehiku õied on rohekasvalge purje meenutava kõrglehega. Õied võivad tekkida ja kaduda terve aasta läbi.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Õied Nuiakujuline tõlvõisik asub valge kõrglehe sees. Õied võivad tekkida ja kaduda terve aasta läbi.
Lehed Tumerohelised lehed on piklik ovaalsed.
Kastmine Kastmine võib kevadest sügiseni olla rikkalik. Potimuld tuleks hoida ühtlaselt niiske, kuid talvel kasta harvem.
Väetamine Märtsist oktoobrini väetada 1-2x kuus või harvem toataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata siit toataimedele mõeldud väetiseid.
Temperatuur Soe, 18-24°C. Talvel minimaalselt +18°C.
Kasvupinnas Mulla suhtes ei ole nõudlikud ja neile sobivad universaalsed toataimede mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Erihooldus Igal kevadel tuleks taim istutada ümber happelisse toalillede mulda ning vältima peaks otsest päikest ning aeg-ajalt lõikama maha vanad õisikuvarred, andes ruumi uute tekkele.
Õie värv valge
Lehe värv roheline
SKU 700305
Tootjamaa Holland
Õitsemise aastaaeg kevad, suvi, sügis, talv
Kasvukoht poolvarjuline, varjuline
Kaal pakendiga (kg) 0.5070
Täiskasvanud taime kõrgus 0.40 - 1.20 m
Müüdava taime kõrgus 40 cm
Poti suurus P12