See kanarbikuliste sugukonda kuuluv taimeperekond sisaldab umbes 180 liiki põõsaid. Looduslikult on nad levinud Aasias, Põhja- ja Lõuna-Ameerikas, Austraalias ja Uus Meremaal. Talihalid on enamuses madalad või roomavad, maapinda katvad igihaljad põõsad, kuid leidub ka kõrgemaid, 2–6m kõrgusi põõsaid või väikesi puid.
Kasvukoht ja kasvutingimused: Talihali kasvab ainult happelisel mullal, nagu kõik teisedki kanarbikulised. Kasvukoht peab olema varjuline või poolvarjuline. Päikselisemas kohas vajab varjamist meie terava varakevadise päikese eest. Lamav talihali on väga kiire kasvuga, hõivates ootamatult ruttu talle määratud maa-ala.
Kasutamine: Aias on talihali kasvukohaks varjuline ja hapu turba-aed või turbapeenar, kus ta võiks näiteks olla rododendronite all pinnakatjaks. Sobib suurepäraselt ka varjulisse hapusse, raudkividest ehitatud kiviktaimlasse. Ka meie kliimas on võimalik hankida hilissügisel lamava talihali punaste marjade- ja valgete õienuppudega taimi ning istutada neid sügisesse aiavaasi või rõdukasti, kus nad jäävad kevadeni kaunistama trepimadet, terrassi, väravaümbrust või rõduäärist.
Talub mõningaid külmakraade, püsivate külmade saabudes võib tõsta jahedasse valgesse esikusse, verendale.
Lehed Igihaljad,peenikesed, hallikasrohelised
Õie värv roosa, valge
Lehe värv roheline
SKU 88849
Õitsemise aastaaeg sügis
Kasvukoht päikeseline
Kaal pakendiga (kg) 0.3570
Täiskasvanud taime kõrgus 30 - 50 cm
Vahekaugus 15 - 20 cm
Poti suurus P10.5