Hortensiate perekonnas leidub umbes 75 liiki, mis on looduslikult levinud Ida- ja Lõuna-Aasias ning Lõuna- ja Põhja-Ameerikas. Hortensiad on enamasti põõsad, kuid leidub ka puid ja liaane. Hortensiate suured õisikud moodustuvad kahtemoodi õitest: väikestest kribujatest ehk fertiilsetest- ja suurtest kaunitest ehk steriilsetest õitest. Enamike hortensialiikide õied on valged, kuid leidub ka siniseid, roosasid, punaseid ja lillasid õisi. Sageli oleneb õite värvus mulla PH väärtusest: happeline muld võimaldab sinist värvi, neutraalne muld kreemikat- ja lubjarikas muld roosat või lillakat värvi. Hortensiad on väärtuslikud aiataimed oma uhke hilissuvise ja varasügisese õitsemise poolest.
Kasvukoht ja kasvutingimused: Hortensiad vajavad väga viljakat, parasniisket ning jahedat mulda. Kasvavad hästi päikselisel kuni poolvarjulisel kasvukohal. Liiga sügavas varjus jääb kasv nõrgaks ja õitsemine viletsaks. Põõsakujuliste hortensiate õisikute suurus sõltub otseselt varakevadisest lõikamisest
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Lehed Suured, rohelised lehed
Kastmine Hoia muld pidevalt niiske.
Väetamine Kasvuperioodil 1 kord kuus rododendroniväetisega.
Temperatuur Soe kuni jahe10- 15C, jahedamas õitseb kauem.
Erihooldus Väldi eredat päikest. Kodustes tingimustes on raske kasvatada kauem kui aasta. Pärast õitsemist lõika võrsed tagasi. Suvekuudeks viiakse õue, sügisel jahedasse ruumi ning kesktalvel tagasi soojemasse ruumi.
Õie värv sinine
Lehe värv roheline
SKU 74660
Õitsemise aastaaeg suvi, sügis
Kasvukoht päikeseline, poolvarjuline
Õitsemisaeg juuni - august
Kaal pakendiga (kg) 0.7660
Täiskasvanud taime kõrgus 50 - 60 cm
Poti suurus P14