Havisabad on väga vähenõudlikud toataimed. Nad taluvad hästi nii pikki põuaperioode kui ka kõige varjulisemat toanurka. Päris varjus jäävad lehed kahvatumaks ja seetõttu sobib talle kõige paremini poolvarjuline kasvukoht. Kastmise suhtes on ta äärmiselt paindlik - jälgi kastmist 1-2x kuus, kindlasti lase kastmis perioodide vahel mullapallil üleni läbi kuivada. Pigem on tundlik liigniiskusele - kindlasti peab poti põhjas olema auk, mille kaudu saab liigne kastmisvesi välja voolata. Saadaval on väga palju erinevaid sorte, kõikide lehed on omapäraste mustridega. Vanemad taimed hakkavad õitsema kord aastas suvel. Havisaba lehtedele võivad tekkida pragnemise tagajärel armid, kuid see on täiesti normaalne ja lisab taimele vapustavat šikki välimust. Pühkige kindlasti oma havisaba varsi regulaarselt, et eemaldada tolm ja suurendada selle õhupuhastusvõimet.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Õied Pikad, valged õisikud.
Lehed Pikad püstised mõõkjad või silindrilised.
Kastmine Enne kastmist laske mullal täielikult kuivada, seejärel kastke põhjalikult ja laske vabalt nõrguda. Ärge laske taimel vees istuda, kuna see põhjustab juuremädaniku. Jälgi kastmist 1x korda kuus - õige aeg kastmiseks on siis, kui mullapall on üleni kergelt
Väetamine Märtsist oktoobrini väetada 1x kuus või harvem rohelistele toataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata siit toataimedele mõeldud väetiseid.
Temperatuur Soe, 18-24°C. Talvel minimaalselt +13°C.
Kasvupinnas Neile sobivad hästi rohelistele toataimedele mõeldud mullad või universaalsed toataime mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Erihooldus Havisaba lehed koguvad tolmu. Aeg-ajal on hea lehed niiske lapiga puhtaks tõmmata, et taim saaks paremini fotosünteesida.
Õie värv roheline, valge
Lehe värv roheline
SKU 710713
Tootjamaa Holland
Kasvukoht poolvarjuline, varjuline
Kaal pakendiga (kg) 1.4200
Täiskasvanud taime kõrgus 75 - 100 cm
Müüdava taime kõrgus 40 cm
Poti suurus P12