Shiitake- Lentinula edodes

Populaarne nottidel kasvatatav seen. Mahe, tugeva maitseline. Tervislikum oleks tarbida toorelt, näiteks salatites. Pärast nakatamist laotakse vilusse virna ja vajadusel niisutatakse. Kui mütseel on läbi kasvanud (6-12 kuud) „ehmatatakse“ notti. Selleks notid uputatakse (võimalusel külma) vette kuni 24 tunniks, notti lüüakse korra suure haamriga ning asetatakse virna. Seejärel tuleb jälgida võimalike viljakehade teket.

Sobilik kasvulava – lepp, tamm ja kastan. Lisaks sobib veel paju ja kask. Seenetüüblite nakatuskohad tuleb korralikult „kaanetada“. Tavaline on sinna kanda vaha.

Kollane servik- Pleurotus citrinopileatus Austerserviku lähedane sugulane, kuid aeglasema kasvuga. Värvuselt kollane. Nimetatakse ka kuldseks servikuks. Puudest sobib pappel, jalakas, tamm. Teistest liikidest haab, kask, lepp, vaher ja saar. Nakatatud pakk kaevata osaliselt maa sisse. Nakatamiseks sobivad kännud ja notid.

Kõigi nende seente ühiseks omaduseks on immuunsüsteemi tugevdav ja kogu organismi toniseeriv mõju. Tänapäevases kiires ja stressirohkes elus ongi just immuunsüsteem kõige sagedamini löögi all. Organismi immuunsüsteemi nõrgendavad mitmed faktorid: ebatervislik toitumine, keskkonna saastumine, stress, geneetiline soodumus. Nõrgestatud immuunsüsteem on eriti soodsaks pinnaseks vähi ja AIDSi rünnakule. Seega on haiguste ennetamisel väga oluline organismi immuunsüsteemi toetamine, milleks on mitmesuguseid võimalusi

PÕNEV VÄLJAKUTSE - KASVATA ISE MAITSVAID SEENI!
Valikus on kollase serviku tüübleid ja shiitake tüübleid.

Kõiki kände on võimalik nakatada seenetüüblitega. Puurida 10 – 15 cm vahedega 8,5 mm läbimõõduga augud kogu kännu ulatuses. Aukudesse asetada seenetüüblid. Haamriga lüüa seenetüüblid puiduga tasa. Soovituslikult seenetüüblite peale asetada pakis olev mesilasvaha. Soojaga muutub mesilasvaha hästi töödeldavaks ning kleepub hästi puidule.
SKU 113426
Kaal pakendiga (kg) 250.0000