Valikus on võipätakas, kärbsepüünis, kannataim või püünisleht.

Kärbsepüünis on taim, millel on nahkjate lehtede otsas käpad putukate püüdmiseks. Käpad sulguvad kui putukas püünisesse lendab. Taime tuleks kasta sageli ja pehme veega, sobib toasoe vihmavesi või jahtunud keeduvesi. Väetamine ei ole vajalik. Igal kevadel tuleks ümber istutada, kõige parem oleks kasutada haput turvast, kuhu on segatud orhideemulda.

Harilikul võipätakal on 4–7 lehte, mis moodustavad juurmise lehekodariku. Lihtlehed on rohekaskollast värvi, lehtede alumisel poolel võivad olla roosakad värvivarjundid. Lehtede ülemisel poolel on limanäärmed, mis annavad lehtedele iseloomuliku rasvase mulje. Lehed on tavaliselt 2,5–5 cm pikad ja 1–2 cm laiad. Lehed on terveservalised, piklikmunajad ja kasvavad taime kasvuaja lõpuni suuremaks. Putuktoidulistest kõige lihtsam liik kodus kasvatada, tuleb toime ka vähesema valguse ja kuivema õhuga. Istutada igal kevadel ümber. Kasutada haput turvast, kuhu on segatud veidi orhidee mulda. Niiskuse hoidmiseks võib rajada klaasanumasse mini rabamaastiku. Kastmine: hoida potimuld pidevalt niiske, kasutada pehmet vett ( toasoe vihmavesi, jahtunud keedetud vesi).

Kanntaim on nahkjate lehtedga, mille otsas kannukujulised putukate püünisorganid. Iga kannu eluiga on umbes 3 kuud. Kastmine: hoida potimuld pidevalt niiske. Kasutada pehmet vett (toasoe vihmavesi, jahtunud keedetud vesi). Väetada väga harva lahja näiteks orhidee väetisega 3 x aastas, piserdades lehtedele. Kui putukaid on piisavalt pole väetamine vajalik. Temperatuur 18-30 °C. Kasvukoht vali talvel võimalikult valge, suvel väldi täispäikes. Vajab kõrget õhuniiskust kuni 50%. Istutada igal kevadel ümber happelisse turbasse, kuhu on segatud orhidee mulda. Kahekojaline taim, olemas nii isas- kui emastaimed, kuid õitseb väga harva.

Püünislehti on väga erinevaid. Need võivad olla kannu-, urni- või põiekujulised. Püünisesse sattunud putukate pehmed kehaosad lahustuvad ensüümide toimel, muutudes taimele omastatavateks.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Kastmine Sageli pehme veega. Sobib näiteks toasoe vihmavesi või jahtunud keedetud vesi.
Väetamine Ei ole vajalik
Erihooldus Niiskuse hoidmiseks raja klaasanumasse mini-rabamaastik.
Lehe värv roheline
SKU 109078
Tootjamaa Holland
Kasvukoht päikeseline
Kaal pakendiga (kg) 0.2440
Poti suurus P8