Pirnipuu 'Bellarusskaja Pozdnjaja' on suurepärane koduaia pirnisort. Vili on keskmise suurusega või pisut alla selle ja tüüpilise pirni kujuga. Täisküpse pirni põhivärvus on oražikas-kollane, seda katab rohkemal või vähemal määra vaarikapunane jume. Keskmise tihedusega viljaliha on sulav ja mahlane, kivisrakke ei ole. Puu on nõrga või keskmise kasvuga ja laiuva tiheda võraga. Talve- ja haiguskindel saagikas sort.
Parema saagi saamiseks soovitame istutada lähedusse mõne teise pirnisordi. Loe pirnipuude tolmlemisest ja sobivatest sortidest siit.
Õied Valged
Lehed Rohelised
Kastmine Hoolitse selle eest, et esimesel istutusjärgsel aastal oleks muld puu ümber parajalt niiske. Ära kasta iga päev, kasta pigem harvem, kuid põhjalikult (ühe kastmiskorraga 20 l vett).
Väetamine Kui kasutad istutamisel istutusmulda, pole tarvis esimesel aastal puid väetada. Väeta varakevadel viljapuid kasvu ergutamiseks kompleksväetistega, sügisel puitumise ja talvitumise parandamiseks sügisväetistega.
Kasvupinnas Sügavad, toitaineterikkad, parasniisked mullad.
Igihaljas ei
Viljad Vili on keskmise suurusega või pisut alla selle ja tüüpilise pirni kujuga. Täisküpse pirni põhivärvus on oražikas-kollane, seda katab rohkemal või vähemal määra vaarikapunane jume. Keskmise tihedusega viljaliha on sulav ja mahlane, kivisrakke ei ole
Valmimisaeg Saaki koristatakse oktoobri alguses. Tarbimisküpsuse saavutavad pirnid pärast toatemperatuuril mõnda aega seistes. Viljad säilivad hästi, isegi kuni aprillini.
Erihooldus Jälgi kahjurite ja haiguste levikut ning vajadusel alusta varakult tõrjet. Lõika puid regulaarselt igal aastal või üle aasta. Loe pirnipuude istutamisest ja lõikamisest lähemalt siit
Õie värv Valged
SKU 337890
Tootjamaa Eesti
Õitsemise aastaaeg kevad
Kasvukoht päikeseline
Õitsemisaeg mai
Kaal pakendiga (kg) 8.1200
Täiskasvanud taime kõrgus 1.20 - 2.00 m
Müüdava taime kõrgus 1.20 - 2.00 m
Poti suurus C7