Roos 'Nautica' on väga ilusa lavendelsiniste õitega sort. Avatud õie läbimõõt on 5-6 cm. Enamasti on varrel üks põhiõis ning 3-4 kõrvalõit. Põõsas on kompaktne ja tihe, lehestik tumeroheline, kerge läikega. Väga hea talve- ja haiguskindlusega. Kasuta roosi- ja püsilillepeenras üksikult või grupina. Oma kompaktse kasvu poolest sobib hästi ka aiavaasidesse.
Roos vajab edukaks kasvamiseks sooja ning päikesepaistelist kasvukohta. Teda on vaja korralikult toita ja kasta, puhastada närtsinud taimeosadest ja hoida eemale haigustest ning kahjuritest. Istutusauk kaevata diameetriga 40 cm ja sama sügav. Pealmine mullakiht tuleb tõsta labidalehe sügavuselt ühte hunnikusse ja alumine väheviljakas mullakiht teise. Loe rooside istutamise kohta lähemalt siit.

Mihkel Saare Puukool tegutseb alates 1998. aastast omades laialdast kogemust püsilillede ning rooside kasvatamisel. Mihkel Saare Puukooli kasvatatud püsikud ja roosid annavad aias kiire efekti ning taimed õitsvad rikkalikult juba esimesel aastal. Kõik puukoolis kasvatatud taimed on kvaliteetsed, terved ning elujõulised. Sortimendi valikul peetakse silmas taimede haiguskindlust ning vastupidavust Eesti kliimas. Kõik taimed on kasvatatud Eestis.

Rooside haiguste ja kahjurite kirjeldus ja tõrjumine

Rooside hooldusjuhend

Näpunäiteid rooside valimisel
Õied Lavendelsinised
Lehed Rohelised
Kastmine Roosid ei talu seisvat vett, istutada hea veeläbilaskvusega pinnasesse. Põuasel ajal kasta regulaarselt. Väldi kastmisvee sattumist lehtedele.
Väetamine Roosid vajavad väga viljakat pinnast. Kasvuajal väetada spetsiaalsete roosiväetistega. Vaata roosidele mõeldud väetiseid siit
Temperatuur Roosid talvituvad hästi, kui nad on istutatud päikesepaistelisse, tuulte eest varjatud kohta, mis ei ole liigniiske. Talveks võib põõsa ümber kuhjata mulda ning katta kuuseokstega. Lume puudumisel kasuta pakasekaitsekangast.
Kasvupinnas Nõrgalt happeline, parasniiske, hea veeläbilaskvusega kasvupinnas. Roosidele mõeldud mullad leiad siit
Taimi m2 4
Vastupidavus hea
Kasvukuju Püstine põõsas
Igihaljas ei
Lõhn Mõõdukas
Haiguskindlus Väga hea ADR
Erihooldus Kevadel lõigata tagasi külmunud varred ja põõsas sissepoole kasvavad nõrgemad oksad. Kasvuajal lõigata ära närtsinud õied. Vajadusel pritsida kahjurite ja haiguste tõrjeks. Enne talvitumist eemaldada lehed vartelt ja põõsa ümbrusest.
Õie värv sinine
Lehe värv roheline
Kaubamärk Mihkel Saar puukool
SKU 120095
Tootjamaa Eesti
Õitsemise aastaaeg suvi, sügis
Kasvukoht päikseline
Õitsemisaeg juuni - september
Kaal pakendiga (kg) 4.0000
Täiskasvanud taime kõrgus 60 - 70 cm
Vahekaugus 50 cm
Poti suurus C4