Meeldiva monstera suured nahkjad ja pisut augulised lehed on temast teinud ühe populaarsema sisekujunduselemendi, olles väga dekoratiivne ja suursugune. Taimena sobib monstera oma vähenõudlikkuse tõttu ka algajale rohenäpule. Talle meeldib bambusposti või mõne muu toe ümber ronida. Ilma toeta muutub ta väga suureks ja laiuvaks ning vajab oma ümber palju ruumi. Eelistab hajusat valgust, kuid talub mõõdukat varju. Vältige siiski otsest päikesevalgust, kuna see võib taime kõrvetada. Kastmist alustage siis, kui mullapalli pealmine kiht on veidi tahenenud ja kuivanud. Liigne vesi põhjustab lehestikule suurte kuivade laikude tekkimist. Vanematel taimedel muutuvad alumised lehed loomulikult kollaseks ning need võid ära lõigata. Pühkige lehti aeg-ajalt niiske lapiga, et eemaldada kogunenud tolm. Suurepärane õhupuhastaja!
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Lehed Suured nahkjad, hõlmised lehed.
Kastmine Kastke, kui taime muld on hakanud kuivama. Liigne vesi põhjustab lehestikule suurte kuivade laikude tekkimist. Jälgi kastmist 1-2x korda kuus - õige aeg kastmiseks on siis, kui mullapall on üleni kergelt tahenenud ja kuivanud.
Väetamine Märtsist oktoobrini väetada 1x kuus või harvem rohelistele toataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata siit toataimedele mõeldud väetiseid.
Temperatuur Soe 18-24°C, talub lühiajaliselt kuni 15°C.
Kasvupinnas Neile sobivad hästi rohelistele toataimedele mõeldud mullad või universaalsed toataime mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Lehe värv roheline
SKU 120543
Tootjamaa Holland
Kasvukoht poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 0.4000
Täiskasvanud taime kõrgus 1.00 - 2.00 m
Müüdava taime kõrgus 80 cm
Poti suurus P19