Lüüra-viigipuu on väga populaarne toa- ja kontoritaim. Teda on äärmiselt lihtne kasvatada ja sobib hästi algajale rohenäpule. Tohutud läikivad ja viiulikujulised silmatorkavate veenidega lehed moodustavad väga lopsaka roheluse. Lehed on oluliselt suuremad, kui teistel viigipuudel. Lehtedel on sageli pruunid laigud ja märgid, mis lihtsalt tema eripära. Tema suuri lehti tuleks aeg-ajalt tolmust puhtaks pühkida niiske lapiga. Kasvukohaks sobib hästi valge päikesekiirte eest varjatud koht. Nad saavad hästi hakkama ka varjulisemas kohas, kuid seal võib lehtede kaunis värv tuhmuda ja kasv muutub nõrgemaks. Kastke siis, kui muld hakkab ülevalt veidi kuivama. Hoidke muld kogu aeg kergelt niiske, kuid ärge kastke üle, kuna see põhjustab lehtede kukkumist. Ümberistutamiseks on õige aeg siis, kui taim on istutuspoti juuri paksult täis kasvatanud. Pea meeles, et ümberistutamiseks on parim aeg kevad. Viigipuud on suhteliselt tundlikud kohavahetusele ja võivad selle tulemusena hakata lehti langetama. Suurepärane õhupuhastaja!
Taimele sobiv ilupott vali alati 2-3cm suurem istutuspoti diameetrist. Näiteks P15 sobiva poti diameeter on 17-19cm.

Soovitame taime alati peale poest kojutoomist ümber istutada just sellele taimele sobivasse mulda, hiljemalt 1-2 kuu pärast. Sobivaim ümberistutamise aeg on kevadel veebruarist kuni maini.
Lehed  Rohelised kuni tumedad Nahkjad paksud lehed.
Kastmine Kasvuperioodil kasta mõõdukalt toasooja veega 1-2x nädalas, kuid vältida ülekastmist. Talvekuudel kasta 1-2x kuus.
Väetamine Väetada rohelistele toataimedele mõeldud väetisega üks kord kuus kasvuperioodil vastavalt tootepakendil olevale juhisele. Väetamisega tuleks pausi pidada talvisel perioodil, kui valgust on vähem - novembrist kuni veebruarini.
Temperatuur Tavaline toatemperatuur 18-24°C, vältida tuuletõmmet.
Kasvupinnas Sobib rohelistele toataimedele mõeldud muld
Erihooldus Viigipuud on suhteliselt tundlikud kohavahetusele ja võivad selle tulemusena hakata lehti langetama. 
Lehe värv roheline
SKU 700272
Tootjamaa Holland
Kasvukoht päikeseline, poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 1.5000
Poti suurus P12