Draakonipuu (Dracaena) on draakonipuuliste sugukonda kuuluv taim. Looduslikke draakonipuu liike on 62, mis kasvavad Aafika savannides ja vihmametsades. Looduses kasvab draakonipuu 2–5 meetri kõrguseks. Draakon kuulub Hiinas heatahtlike müstiliste olendite hulka, kellele omistatakse suurt väge ja tarkust ning kes külvab edu ja toob kaitset. Selleks, et dünaamilist vee-elemendi energiat (yang) veelgi enam võimendada, soovitatakse idamaade traditsioonidest lähtuvalt kasutada tumedaid toone: sinine, hall, must, mustjas-sinine. Vesi Draakon pidavat tooma küllust neile, kes selleks valmis on.

Kuna draakonipuid on lihtne hooldada, siis see on põhjus, miks nad on toataimedena populaarsed ja armastatud. Nad on vähenõudlikud, vastupidavad, kasvavad küllaltki kiiresti ja muutuvad aastatega kaunimaks.

Sobivaim temperatuur draakonipuu jaoks on 15-18 kraadi. Kuid kasvab hästi ka keskmisel toatemperatuuril (18-23 kraadi) ja keskküte ei tee taimele liiga. Siiski eelistab ta niisket õhku. Kuivas õhus võivad lehtedele tekkida pruunid laigud. Vältida tõmbetuult. Valgus aitab säilitada lehtede erksa värvi. Eelistab väga valget või poolvarjulist keskkonda - mida triibulisemad lehed, seda enam valgust vajab. Hoiduda tuleks otsesest päikesevalgusest.

Nooremat taime soovitame ümber istutada iga aasta kevadel, vanemat 2-3 aasta tagant. Kasutada viljakat jämeda liivaga segatud mulda. Mullasegusse võib lisada lehtpuusöe tükke või kergkruusa. Draakonipuude ümberistutamisel ei tohiks kasutada väga suuri potte.

Ümbrispott peaks eelmisest olema 2-3 cm suurem, vastasel juhul taime pealsete kasv pidurdub ja taime energia kulub juurte kasvatamisele.Ühtset reeglit väetamisel ei ole, talvisel ajal vähem, kevadel rohkem. Kuid kindlasti tuleb järgida väetisel olevat instruktsiooni, kuna väetistel on erinevad doseerimiskogused. Meeles peab pidama, et enne väetamist tuleb taime kasta ja seejärel lisada väetisevett. Väetada ei tohi kunagi kuiva mullaga potti, kuna siis võib taimejuured ära kõrvetada. Eelistab valget kohta, kuid kasvab rahuldavalt ka hämaras. Ei talu liiga kuiva õhku ja tõmbetuult. Vastupidav taim ja hea õhupuhastaja. Võib kasvada 2-3 m kõrguseks.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Lehed Laiad rohelised või rohekaskollased triipudega.
Kastmine Mõõdukalt, talvel vähem. Väldi mullapalli läbikuivamist.
Väetamine Kasvuperioodil 1 kord kuus, talvel 1 kord 6-7 nädala järel.
Temperatuur Soe, 18-24°C. Talvel minimaalselt +18°C.
Lehe värv roheline
SKU 117063
Kasvukoht päikeseline
Kaal pakendiga (kg) 93.0000
Müüdava taime kõrgus 1.50 m
Poti suurus P24