Kuukingad on tänapäeval ühed kõige enam kasvatatavad toalilled. Nende eeliseks on see, et nad sobivad hästi toatemperatuuril kasvatamiseks, nende õitsemine kestab väga pikalt, kuni mitu kuud ja nad võtavad aknalaual suhteliselt vähe ruumi. Taim on tundlik keskpäevase päikese suhtes ning võib väga kergesti saada päikesepõletusi. Kuukingale meeldib väga ka piserdamine, kuid ole ettevaatlik, et veepiisad ei satuks lehekaenlasse. Kui õievars on pärast õitsemist roheline ja tugev siis võib ta äraõitsenud õisiku võrra lühemaks lõigata. Järelejäänud õievarre uinunud pungadest võib taim peatselt kasvatada uue õievarre ja taas õitseda. Lisaks võib kuuking kasvatada äraõitsenud õievarre külge keiki ehk tütartaime. Samas võib aga õievarre pärast õitsemist täielikult maha lõigata ja lasta taimel puhata. Hansaplanti valikus on väga erinevat värvi ja mõõtu kuukingi, alates minidest kuni suureõieliste ja -kasvuliste taimedeni.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Õied Õitseb väga rikkalikult ja väga pikalt, kuni mitu kuud.
Kastmine Kasta sooja veega ja jälgi, et substraat jõuaks kahe kastmise vahel ära kuivada. Taime on õige aeg kasta siis, kui juured on muutunud halliks.
Väetamine Aastaringselt orhideedele mõeldud väetisega pakendil oleva juhise järgi.
Temperatuur Parim temperatuur on 18-25°C.
SKU 49546
Tootjamaa Holland
Kasvukoht päikeseline, poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 0.3000
Poti suurus P9