Kummi-viigipuu on üks kõige populaarsemaid toataimi. Suured nahkjad lehed läikivad ilusasti. Teda on äärmiselt lihtne kasvatada ja sobib hästi algajale rohenäpule. Kasvukohaks sobib hästi valge päikesekiirte eest varjatud koht. Nad saavad hästi hakkama ka varjulisemas kohas, kuid seal võib lehtede kaunis värv tuhmuda ja kasv muutub nõrgemaks. Kasta tuleb pigem ettevaatlikult, sest on ülekastmise suhtes päris tundlikud. Jälgi kastmist 1 kord nädalas - õige aeg kastmiseks on siis, kui mullapall on kergelt tahenenud ja kuivanud. Ümberistutamiseks on õige aeg siis, kui taim on istutuspoti juuri paksult täis kasvatanud. Pea meeles, et ümberistutamiseks on parim aeg kevad. Viigipuud on suhteliselt tundlikud kohavahetusele ja võivad selle tulemusena hakata lehti langetama. Suurepärane õhupuhastaja!
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Õied Omapärased õied on valged.
Lehed Rohelised kuni tumedad Nahkjad paksud lehed.
Kastmine Kastke siis, kui muld hakkab ülevalt veidi kuivama. Hoidke muld kogu aeg kergelt niiske, kuid ärge kastke üle, kuna see põhjustab lehtede kukkumist. Jälgi kastmist 1x nädalas - õige aeg kastmiseks on siis, kui mullapalli pealmine kiht on kergelt kuivanud
Väetamine Märtsist oktoobrini väetada 2x kuus või harvem rohelistele toataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata siit toataimedele mõeldud väetiseid.
Temperatuur Sobib hästi tavaline toatemperatuur, 16-24°C.
Kasvupinnas Neile sobivad hästi rohelistele toataimedele mõeldud mullad või universaalsed toataime mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Õie värv valge
Lehe värv punane, roheline
SKU 131848
Tootjamaa Holland
Kasvukoht poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 5.6630
Täiskasvanud taime kõrgus 1.50 - 2.00 m
Müüdava taime kõrgus 60 cm
Poti suurus P21