Kollakas kuldviljakpalm on üks levinumaid toapalme, sest ta on suhteliselt vähenõudlik ning tal on elegantse kasvukujuga. Rohelised lehviklehed on graatsiliselt kaardus. Kõige edukamalt kasvab hajusa valgusega kasvukohas, vältida tuleks otsest päikesevalgust. Liiga terav päike võib lehtedele teha liiga ja neid kõrvetada. Jälgi kastmist kord nädalas ja kui tunned, et mulla ülemine kiht on kergelt tahenenud ning läbi kuivanud, on hea aeg kastmiseks. Ta võib olla tundlik nii läbikuivamisele kui ka liigniiskusele. Kindlasti peab poti põhjas olema auk, mille kaudu saab liigne kastmisvesi välja voolata. Suvel ja keskküttega korteris võib aeg-ajalt toasooja veega piserdada. Kollakas kuldviljakpalmi võib suvel õue varjulisse kasvukohta viia. Kollakas kuldviljakpalmi lehetipud võivad loomulikult muutuda pruuniks. Vältide pruunide otste kärpimist uutest kasvukohtadest, kuna need on ainult kasvupunkt uute lehtede arenemiseks ning äralõikamisel peatud selle lehe kasv täielikult. Kõik surevad varred tuleks eemaldada mullast. Suurepärane õhupuhastaja!
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Lehed Rohelised kaardus lehviklehed.
Kastmine Kastke hästi, hoides mulda juuretasandil kogu aeg niiske. Suvel võib olla janune, eriti kui see asub soojas kohas. Talvel vajab vett vähem. Ärge kastke üle. Jälgi kastmist 1x nädalas - õige aeg kastmiseks on siis, kui mullapalli pealmine kiht on kergelt k
Väetamine Märtsist oktoobrini väetada 1x kuus või harvem rohelistele toataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Vaata siit toataimedele mõeldud väetiseid.
Temperatuur Soe, 20-24°C. Talvel minimaalselt +18°C.
Kasvupinnas Neile sobivad hästi rohelistele toataimedele mõeldud mullad või universaalsed toataime mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Lehe värv roheline
SKU 131735
Tootjamaa Holland
Kasvukoht poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 2.5000
Täiskasvanud taime kõrgus 1.50 - 3.00 m
Müüdava taime kõrgus 1.10 m
Poti suurus P19