Ebaküpresside perekonda kuulub seitse liiki puid. Nendest kolme kodumaaks on Põhja-Ameerika ja neli liiki kasvab Ida-Aasias (Jaapan, Hiina). Oma kodumaal on ebaküpressid suured kuni väga suured puud, kasvades isegi 70 m kõrguseks. Ebaküpressid on küll suhteliselt külmakindlad, kuid kahjuks meie kliimas edenevad vaid üsna vähesed ja kasvavad siin väikeste põõsaspuudena. Rohkem kui põhiliike, kasvatatakse iluaianduses ebaküpresside arvukaid sorte, milledest enamus on kääbuskasvulised ja seetõttu sobivad hästi istutamiseks väikestesse koduaedadesse. Enamus liike ja sorte on küll väga dekoratiivsed, kuid kahjuks Eestis mitte täiesti külmakindlad.
Kasvukoht ja kasvutingimused: Ebaküpressid eelistavad kasvada valges, päikesepaistelises kasvukohas. Muld peab olema viljakas ja parasniiske. Lepivad nii lubjarikka kui ka happelise mullaga. Ebaküpressid ei talu saastunud linnaõhku ja pikka põuda. Eestis vajavad enamus sortidest varjutamist varakevadise päikese eest.
Kasutamine: Istutatakse peamiselt üksiktaimena koos teiste okaspuuvormidega koduaedadesse, kaitstud kasvukohtadele. Kääbuskasvulised sordid on väga meeleolukad kiviktaimlates.
Kaunista oma kodu või kontor kauni, rohelise ja lõhnava potijõulupuuga. Potijõulupuu ei ole istik, vaid on mõeldud üksnes jõulu- ja talveajaks. Tavaliselt ei pea kevadeni vastu, et maha istutada.
Kastmine Mõõdukalt kasta, ei tohi lasta läbi kuivada.
Väetamine Ei vaja väetamist.
SKU 711031
Kaal pakendiga (kg) 0.7000
Müüdava taime kõrgus 40 - 45 cm
Poti suurus P13