Hüatsint on väga hea lõikelill. Eestis kasvatatakse hüatsinte rohkelt peenralillena, kuna nad on üsnagi talvekindlad. Aias õitsevad hüatsindid mais, kuid neid on ka lihtne ajatada, mis annab võimaluse õieilu nautida talvekuudel. Lillepotis õitsema ajatatud hüatsint võib olla kauniks jõulukingiks sõpradele või uue aasta esimestel talvekuudel kaunis ja lõhnav silmailu kodus või kontoris.

Mida teha äraõitsenud hüatsindiga? Äraõitsenud hüatsindil jäävad alles rohelised lehed, leida talle valge ja pigem veidi jahedam kasvukoht, kus taim edasi kasvab. Kasta mõõdukalt, kuid vältida substraadi läbivettimist ja ärakuivamist. Hüatsindi lehed võivad püsida rohelised mitu kuud. Vaatamata tublile hoolitsusele lehed kolletuvad ja kuivavad. Nii nagu lehed kolletuvad, vähendatakse kastmist. Sibulal algab puhkeperiood.

SOOVITUS

Taimele sobiv ilupott vali alati 1-2cm suurem istutuspoti diameetrist. Näiteks P15 sobiva poti diameeter on 16-17cm. Soovitame taime alati peale poest kojutoomist ümber istutada just sellele taimele sobivasse mulda, hiljemalt 1-2 kuu pärast. Sobivaim ümberistutamise aeg on kevadel veebruarist kuni maini.

Õitsemise või lopsakate lehtede soodustamiseks ära unusta ka väetamist, kõige kiirema toimega väetis on mikroelementidega vedelväetis. Väetamisega tuleks pausi pidada talvisel perioodil kui valgust on vähem - novembrist kuni veebruarini.
Kastmine Muld hoida parasniiske. Vältida ülekastmist.
Temperatuur 15-18°C
Erihooldus Kui lehed on täiesti kuivanud, lõigatakse nad maha. Sibul võetakse potist välja, puhastatakse ettevaatlikult ja kuivatatakse toasoojuses. Seejärel hoitakse sibulat pimedas, kuivas ja toasoojas kuni sügisese mahapanekuni. Hüatsint rõõõmustab meid oma õiteg
Õie värv lilla, roosa, valge
Lehe värv roheline
SKU 700567
Õitsemise aastaaeg kevad
Kasvukoht päikeseline
Kaal pakendiga (kg) 0.5060
Täiskasvanud taime kõrgus 20 - 25 cm
Poti suurus P12