Harilik jugapuu 'Repandens' on madala, laiuva kasvukujuga jugapuu sort. Üks varjutaluvamaid liike! Okkad on tumerohelised ja lühikesed. Kasutatakse nii üksikult kui ka rühmadena, aedades ja haljastuses pinnakatteks - soovitame istutada 4 taime jooksva meetri kohta. Sobib hästi linnaruumi, taludes saastunud õhku. Laseb end hästi kärpida.
 Harilik jugapuu on üks parimaid igihaljaid taimi varjulisse kasvukohta. Päikesepaistel on nad tundlikud varakevadise päikesepõletuse suhtes. Meie kliimatingimustes vajavad jugapuud poolvarjulist või varjulist kasvukohta. Muld peab olema parasniiske ja viljakas. Jugapuud ei talu kõrget põhjavee seisu ega pidevat liigniiskust. Kasvatades külmakindlaid jugapuusorte lagedamal kasvukohal, tuleb neid kindlasti varjutada varakevadise kõrvetava päikese eest! Harilikul jugapuul on väga palju erineva kasvukujuga vorme ja iluaianduslikke sorte. Kuigi harilik jugapuu on meie oma looduse liik, ei ole ta Eesti sisemaal piisava külmakindlusega ja võib tuulistel kasvukohtadel tugeva pakasega talvedel saada kannatada.

Kasulik lugemine:

Okaspuude kaitsmine kevadise päikesepõletuse eest

Heki istutamine

Sügisene väetamine

Konteinertaimede istutamise juhis

Kastmine Väga põuasel kasvuperioodil võib vajada lisakastmist.
Väetamine Väetada kevadel kevadise okaspuuväetisega ja sügisel okaspuude sügisväetisega. Siit leiad okspuudele sobivad väetised.
Kasvupinnas Viljakas ja parasniiske muld. Siit leiad okaspuudele sovibad mullad.
Vastupidavus Vastupidav.
Kasvukuju Madal, laiuv.
Igihaljas jah
Erihooldus Päikselises kasvukohas varjutada varjutuskangaga veebruarist maapinna sulamiseni.
SKU 55558
Tootjamaa Holland
Kasvukoht poolvarjuline, varjuline
Kaal pakendiga (kg) 3.4650
Täiskasvanud taime kõrgus 50 - 70 cm
Müüdava taime kõrgus 30 - 40cm cm
Vahekaugus 1.50 - 2.00 m
Poti suurus P19