• Hansaplant
  • Harilik Sirel 'Belle De Nancy' C7,5 110cm Tüvel
Harilik sirel 'Belle de Nancy' on kaunis uudissort. Roosakaslillad täidiõied lõhnavad meeldivalt. See sort kasvab kuni 2,5m kõrguseks ja 2m laiuseks püstiseks põõsaks, aga tüvele poogitud vormid täispikkust ei saavuta. Lehed on tumerohelised. Kasvab hästi nii päikselises kui ka poolvarjulises kasvukohas. Sobib aias kasvatada rühmadena või õitsvaks hekiks. Väga vastupidav Eesti kliimas.
Antud sirel on tüve peale poogitud ning oma täispikkust sellises vormis sirel ei saavuta. Sirelid vajavad edukaks kasvamiseks ja õitsemiseks täisvalgust ja parasniisket toitaineterikast mulda. Igasugune tavaline aiamuld on sirelitele sobilik. Vältida tuleks liigniiskeid ja liigkuivi ning kehvi muldi. Sirelite looduslikest liikidest on otstarbekas istutada vabakujulisi või pügatavaid hekke. Kaunid sirelihekid on oma kiire, kõrge ja tiheda kasvuga tõhusad tuulte eest kaitsjad. Väiksematesse aedadesse harilik sirel hekiks väga hästi ei sobiks, sest annab ohtrasti juurevõsu, mis väljub lõpuks kontrolli alt. Piiratavaid sirelihekke või ka üksikpõõsaid tuleb pügada kohe pärast õitsemist, siis õitsevad nad igal aastal uuesti ja rikkalikult.
Õied Roosakaslillad lõhnavad täidisõied.
Lehed Südajas rohelised lehed.
Kastmine Väga põuasel kasvuperioodil võib vajada lisakastmist.
Väetamine Kord aastas, mais-juunis, aiataimedele mõeldud väetisega vastavalt pakendil olevale juhisele. Sügisel võib kasutada sügisväetist.
Kasvupinnas Mullastiku suhtes vähenõudlik ja lepik.
Vastupidavus Vastupidav
Kasvukuju Tugevakasvuline püstiste okstega laiuv põõsas.
Igihaljas ei
Lõhn tugev
Erihooldus Lõika sirelipõõsaid tagasi või kärbi sirelihekkisid vahetult peale õitsemist, siis õitsevad sirelid ka järgmisel aastal rikkalikult.
Õie värv lilla, roosa
Lehe värv roheline
SKU 128274
Tootjamaa Holland
Õitsemise aastaaeg suvi
Kasvukoht päikeseline, poolvarjuline
Õitsemisaeg mai - juuni
Kaal pakendiga (kg) 6.4900
Täiskasvanud taime kõrgus 1.10 - 1.30 m
Müüdava taime kõrgus 1.10 m
Vahekaugus 1.20 - 1.60 m
Poti suurus C7