Häbelik mimoos on väga omapärane taim - kui lehti puudutada, tõmbuvad need kokku ja lasevad ennast longu. Mõne aja pärast lehed taastuvad normaalsesse olekusse. Taimele sobib hajusa valgusega kasvukoht, näiteks aknalaual. Vajab kasvamiseks niiskust, kuivas kasvukohas teda ka piserdada. Kasta regulaarselt, suvel rohkem, talvel veidi tagasihoidlikumalt. Kuid vältida läbikuivamist ja ülekastmist.
Vali toataimele ümbrispott, mis sobib hästi nii taimele, kuid ühtlasi on ka kauniks sisustuselemendiks Sinu kodus. Taime ümber oleva istutuspoti diameetri saad kui vaatad tähise P taga olevat numbrit. Ümbrispoti diameetri saad teada nimest või hinnasildilt (tähis D). Soovitame valida ümbrispott istutuspotist mõned cm suurem. Loe lähemalt!
Õied Õied on väikesed ja helelillad või roosad- koondunud ümaratesse nuttidesse.
Lehed Lehed haprad, õrnad. Vähimagi puudutuse korral voldib ta oma kaunid lehed kokku ja leheroots langeb alla.
Kastmine Vajab kasvamiseks niiskust, seepärkuivas kasvukohas teda ka piserdada. Kasta regulaarselt, suvel rohkem, talvel veidi tagasihoidlikumalt. Kuid vältida läbikuivamist ja ülekastmist.
Väetamine Soe, 18-24°C. Talvel minimaalselt +13°C.
Temperatuur Soe, 18-24°C. Talvel minimaalselt +13°C.
Kasvupinnas Neile sobivad hästi rohelistele toataimedele mõeldud mullad või universaalsed toataime mullad. Vaata siit toataimedele sobivaid muldasid.
Õie värv lilla, roosa
Lehe värv roheline
SKU 115439
Tootjamaa Holland
Kasvukoht poolvarjuline
Kaal pakendiga (kg) 1.8000
Täiskasvanud taime kõrgus 10 - 15 cm
Müüdava taime kõrgus 10 cm
Poti suurus P9