Astelpaju on aia vitamiinipomm, mille vilju saab tarbida kogu pika talve ja talub kenasti ka külmutamist. Arvestada tuleb, et 9 emastaime kohta, tuleb istutada üks isastaim! Harilik astelpaju (Hippopha? rhamnoides) on hõbepuuliste sugukonna astelpaju perekonda kuuluv põõsaliik. Astelpaju võib olla põõsas või puu ja kasvada 3–9 m kõrguseks. Astelpaju oksad on asteldega. Lehed lineaalsed, 0,5 cm laiad ja 3–8 cm pikad, värvuselt hõbedaselt hallikasrohelised. Astelpaju on kahekojaline taim, emas- ja isasõied eraldi taimedel. Emas- ja isastaimi on võimalik eristada üksnes õiepungade järgi. Emasõiel pole kroonlehti, näha on vaid kollased emakasuudmed. Isasõite kroonlehed on pruunikad, soomusja kattega. Viljadeks on väikeste õlirikaste seemnetega lihakas luuvili. Värvus varieerub kultuursortidel kahvatukollasest oranži ja punaseni. Viljad kinnituvad tihedalt ja tugevalt võrsele, mis teeb saagi koristamise keeruliseks.

Astelpaju eelistab vett kergesti läbilaskvat pinnast ning ei talu seisvat vett. Juurekava on pinnapealne ning seetõttu võiks ta istutada kohta, kus puu all pidevalt maad ei harita, nt murusse. Juurtel on mügarbakterid mis seovad õhu lämmastiku, seega ei pea pinnas olema väga viljakas.

Põõsas keskmise kasvuga, laiuv, astlaid keskmiselt. Talvekindel. Sobib koduaeda ka ilutaimena.
Põõsas on 4-4,5m kõrge, lõikamisega saab hoida 3m, astlaid vähe. Saagikas. Talvekindel. Hea vastupidavusega seenhaigustele.
Lehed Rohelised
Kasvupinnas Astelpaju eelistab vett kergesti läbilaskvat pinnast ning ei talu seisvat vett. Juurekava on pinnapealne ning seetõttu võiks ta istutada kohta, kus puu all pidevalt maad ei harita, nt murusse. Juurtel on mügarbakterid mis seovad õhu lämmastiku, seega ei p
Igihaljas ei
Viljad Väga ilusad, suured, silinderjad, säravkollased. Mahlased, hapud, õrna kestaga.
Valmimisaeg Augusti II pool.
Lehe värv roheline
SKU 337813
Tootjamaa Eesti
Kasvukoht päikeseline
Kaal pakendiga (kg) 4.0000
Täiskasvanud taime kõrgus 2.00 - 4.00 m
Müüdava taime kõrgus 80 - 100 cm
Poti suurus C3